Online marketing vacatures: welke rollen zijn er?

Samenvatting Artikel

Online marketing vacatures feature image 01

De online marketingwereld kent verschillende rollen. Ben jij benieuwd naar online marketing vacatures en welke rollen er zoal zijn? Je hebt niet alleen de mensen die content maken, maar ook de SEO-specialisten en data analisten. Met al deze verschillende rollen krijg je een team dat ervoor zorgt dat alle belangrijke online marketing functies voor bedrijven of organisaties optimaal kunnen worden uitgevoerd. In dit artikel vertellen wij je welke online marketing rollen er zoal zijn en waar je dus op kunt solliciteren.

Projectmanager

De projectmanager is ook wel een soort teamleider. Hij of zij zorgt ervoor dat het project perfect gemanaged wordt. Dit betekent ook wel dat hij of zij een duidelijke planning maakt en de voortgang hiervan nauwgezet in de gaten houdt. Ook houdt hij of zij klanten of stakeholders hiervan op de hoogte. De projectmanager stuurt het project aan en trekt aan de touwtjes. Zo zorgt hij of zij ervoor dat alles op tijd wordt aangeleverd, zodat het project telkens weer vooruitgang boekt.

De contentspecialist

De contentspecialist zorgt ervoor dat er goede content voor de klant gemaakt wordt. Met goede content bereik je de doelgroep optimaal en zorg je ervoor dat zij hun aandacht bij jouw merk, product of dienst houden. Contentspecialisten zijn bijvoorbeeld visuele ontwerpers, fotografen, makers van animaties en tekstschrijvers. Er zijn ook contentspecialisten die meerdere van deze rollen kunnen vervullen.

De SEO-specialist

De SEO-specialist is een echte SEO-expert die werkzaam kan zijn bij een SEO-bureau, maar aan klantzijde uiteraard. SEO is iets wat constant in verandering is en daardoor moet je SEO kennis ook up-to-date zijn. De SEO-specialist beschikt volop over deze kennis. Zij weten precies hoe Google werkt en aan welke knoppen er gedraaid moeten worden om een zo hoog mogelijk resultaat in de Google zoekmachine te bereiken. SEO-specialisten zijn onmisbaar in de wereld van online marketing.

De social media specialist

Via social media kun je een bepaalde doelgroep perfect bereiken. En dat is waar de social media specialist om de hoek komt kijken. Hij of zij weet precies welke doelgroep op welke platforms aanwezig is en om welke reden. Ook weten zij hoe ze deze doelgroep het beste kunnen bereiken.

De developer

De developer is verantwoordelijk voor het technische gedeelte van online marketing. En geloof ons, de developer is absoluut onmisbaar. De developer zorgt ervoor dat de website van de klant eruit komt te zien zoals de bedoeling is.

De data analist

De data analist verzamelt data en analyseert deze vervolgens. Dit kan bijvoorbeeld data zijn van oude websitebezoeken of campagnes via Facebook. Dit wordt vervolgens aan de strateeg gerapporteerd, zodat hij of zij een marketingstrategie kan opstellen.

De online marketing strateeg

De strateeg is de persoon die ervoor zorgt dat er een effectieve marketingstrategie ontstaat. Hij of zij verzamelt alle data van de data analist en gaat ermee aan de slag. De strateeg stelt een strategie op met heldere doelstellingen. Dit kan een strategie zijn om te voldoen aan de actuele verwachtingen op de markt of om een bepaald product beter te laten verkopen.

Welke rol spreekt jou het meest aan?

Recente blog artikelen