Tips voor een bedrijfsevenement in een EU land

Samenvatting Artikel

Tips voor een bedrijfsevenement in een EU land

Ooit wel eens toegewezen om het bedrijf waarvoor je werkt te vertegenwoordigen op een bedrijfsevenement? Er worden verschillende bedrijfsevenementen georganiseerd. Tijdens zo’n evenement kun je alleen of met je collega het bedrijf, waarvoor jij werkt, vertegenwoordigen. Spannend! Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk. Met deze tips zorg jij ervoor dat jij goed bent voorbereid. 

1. Representativiteit

Zorg ervoor dat je tijdens een bedrijfsevenement er representatief uit ziet. Op zo’n lange dag zou je het liefst de hele dag in comfortabele kleding lopen, alleen kun je niet in je joggingpak aankomen. Je staat hier namelijk wel om het bedrijf waarvoor je werkt te vertegenwoordigen. Alleen wat moet je dan aan? Kies voor schoenen waar je de hele dag op kunt lopen. Ook kun je ervoor kiezen om makkelijke kleding te dragen, bijvoorbeeld een casual kostuum met een basic shirt of blouse eronder. Zodra het warm is kun je namelijk de colbert uittrekken, maar zie je er nog steeds representatief uit.

2. Een hotel zoeken

Zoek een hotel dat dichtbij de locatie is. Om ervoor te zorgen dat je in de ochtend op tijd aankomt, kies dan voor een hotel dat dichtbij de locatie is. Daarnaast biedt een hotel dichtbij de locatie meerdere voordelen met zich mee. Een bedrijfsevenement kan een lange en drukke dag zijn. Dit kan veel energie vragen. Aan het einde van de dag wil je niks liever dan zo snel mogelijk in je hotelkamer zijn om uit te rusten. Heerlijk je voeten languit of gewoon even een klein dutje doen op bed. Even rusten voordat je in de avond nog op stap gaat of morgen weer vroeg moet opstaan.

3. Zorgen voor goed internet

In veel hotels heb je slechte internetverbinding. Erg vervelend, vooral als je de avond voor het bedrijfsevenement alles nog even wilt voorbereiden. Voorkom slecht internet door gebruik te maken van tijdelijk internet. Tijdelijk internet kan gemakkelijk worden aangesloten door middel van een kabel of via WiFi. Sluit gemakkelijk jouw apparaat aan door verbinding te maken met het tijdelijk internet. Hierdoor kunnen andere apparaten verbonden worden met goed internet. Bovendien kun jij rustig jouw presentatie of andere voorbereidingen doornemen. 

4. Vervoer regelen

Tijdens een bedrijfsevenement wil je niet dat je te laat komt. Het is vervelend als je lang moet reizen om op de locatie te komen. Zorg ervoor dat je vervoer regelt. Zo weet je zeker dat je niet te laat komt en jij jouw presentatie gewoon kunt geven. Bekijk van te voren wat de opties zijn om vervoer te regelen, zodat je weet wat voor vervoersmiddelen er zijn in het land waar jij je bevindt. Bovendien zorg je voor minder stress, aangezien je niet op het laatste moment alles nog moet uitzoeken.

5. Een restaurant zoeken

Na een lange dag op een bedrijfsevenement wil je jezelf belonen met lekker eten. Ga op zoek naar een gezellig restaurant. Je kunt ervoor kiezen om samen met jouw collega gezellig uiteten te gaan. Zo kunnen jullie samen bespreken welke verbeterpunten er zijn, ging alles goed of is het voor herhaling vatbaar. Bespreek samen hoe het bedrijfsevenement is gegaan of wat voor leuke en leerzame dag het was. Daarnaast kun je ervoor kiezen om met de nieuwe mensen die je hebt ontmoet uiteten te gaan. Je leert zowel het bedrijf als de personen zelf beter kennen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om gewoon even alleen te zijn. Al die prikkels op zo’n bedrijfsevenement kunnen veel energie vragen. Bestel roomservice in je hotelkamer of ga in je eentje uit eten.

Met deze tips zorg jij ervoor dat je goed voorbereid bent voor een bedrijfsevenement. Wees representatief, ga op zoek naar een hotel dichtbij de locatie, zorg voor goed internet en regel indien nodig vervoer. Oh, niet te vergeten… bezoek een leuk restaurant als je een avondje weggaat.

Recente blog artikelen