Dit is er mogelijk bij loopbaancoaching

Samenvatting Artikel

Dit zijn de leukste cursussen en opleidingen feature image 02

Ben je benieuwd wat een loopbaancoach precies doet en wat er precies mogelijk is met loopbaancoaching? Bij loopbaancoaching ontdek je wat een passende loopbaanrichting voor jou is. Een loopbaancoach ondersteunt je bij het komen tot veranderingen in je loopbaan. Door je door een ervaren loopbaancoach te laten coachen, weet je sneller welke stappen je het beste kunt zetten. In dit artikel gaan wij dieper in op de taken van de loopbaancoach, je eigen taken en ontdek je wat je tijdens de loopbaancoaching gaat leren. Lees snel verder voor meer informatie.

Jij hebt de regie

Een loopbaancoach is allereerst niet iemand die voor jou naar een nieuwe baan zoekt. Je hebt zelf de regie en gaat dan ook zelf op zoek naar een baan. Een loopbaancoach is er om je te adviseren en tips te geven. Ook evalueer je samen met de loopbaancoach de inspanningen die je verricht hebt en de resultaten die je hebt behaald. Je hebt dus zelf de regie.

Het is erg belangrijk je te realiseren dat jij de persoon bent die de controle heeft en dat het succes van de loopbaancoaching voor een groot deel afhankelijk is van je eigen input. Je coach begeleid je op weg, maar je moet er zelf naartoe gaan. Het is dan ook anders dan training of een speciaal traject bij een psycholoog of therapeut. Mocht je psychische problemen hebben die aangepakt moeten worden, dan is het beter om te kiezen voor een psycholoog of therapeut.

Dit leer je tijdens loopbaancoaching

Tijdens de gesprekken met je loopbaancoach kunnen er verschillende onderwerpen aan bod komen. Dit komt doordat ieder persoon en daardoor ieder traject weer anders is. Een coachingsgesprek met iemand die gestrest is of tegen een burn out aanzit, is weer anders dan een gesprek met iemand die niet die grote mate van stress ervaart. Tijdens loopbaancoaching zullen enkele basisvragen in elk geval wel aan bod komen. Dit zijn vragen zoals: wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik en waarom?

En een hele belangrijke vraag: hoe kan ik dit bereiken? Je krijgt door loopbaancoaching inzicht in het soort werk dat goed bij je past en hoe je het beste stappen kunt zetten richting een bepaalde soort baan of functie. Tijdens het traject is het al mogelijk om enkele doelen te bereiken. Doordat je intensief met deze vragen bezig bent, kun je doelgericht op zoek naar iets dat echt bij jou past. Een loopbaan waar je veel gelukkiger van wordt.

Is loopbaancoaching een drempel voor je?

Het kan zijn dat loopbaancoaching een drempel voor je is. Vaak is dit een grens die je even over moet. Misschien heb je het gevoel dat je je moet schamen voor het feit dat je vragen hebt over je loopbaan, dat je het allemaal even niet meer weet. Niets is echter minder waar. Er zijn zat mensen die twijfels hebben over hun loopbaan en besluiten aan te kloppen bij een loopbaancoach. Je kunt dan ook maar beter jezelf een groot plezier doen en kiezen voor loopbaancoaching. Uiteindelijk zal je blij zijn dat je deze stap hebt gezet, omdat je dan een carrière hebt die veel beter bij jou en jouw kwaliteiten past.

Recente blog artikelen