5 tips om je personeel gemotiveerd te houden

Samenvatting Artikel

5 tips om je personeel gemotiveerd te houden feature image 01

Medewerkers zijn de ruggengraat van je bedrijf. Ze zijn de belangrijkste activa die moeten worden onderhouden, want ze houden je bedrijf draaiende. Een bedrijf moet ernaar streven dat werknemers zich gemotiveerd, erkend en gewaardeerd voelen, zodat ze op hun best kunnen werken. De grote vraag is echter hoe?

Lees hier onze 5 praktische tips je je kunt gebruiken om je personeel gemotiveerd te houden:

1.) Duidelijkheid over visie en missie

Zorg ervoor dat je medewerkers duidelijk zijn over de visie en missie van je bedrijf. Je medewerkers moeten precies weten wat je verwachtingen van hen zijn. Ze moeten ook een duidelijk begrip hebben van de visie en missie van het bedrijf. Dit zal je werknemers helpen beter te begrijpen waar het bedrijf naartoe gaat, wat ze doen en waarom.

2.) Bied hulp waar nodig

Zorg voor passende hulpmiddelen en kansen voor medewerkers om hun doelen te bereiken – uiteraard onder adequate begeleiding zoals eventueel cursussen of zelfs loopbaancoaching. Duidelijke en beknopte visies en missies helpen medewerkers om te weten waar ze naartoe werken. Een duidelijke visie en missie stellen werknemers ook in staat om beslissingen te nemen die misschien niet normaal zijn, omdat ze weten dat dit in het belang van het bedrijf is.

3.) Gezonde werkplek

Creëer een gezonde werkomgeving die gebaseerd is op vertrouwen en respect voor medewerkers. Een gezonde werkomgeving is er een waarin werknemers het gevoel hebben dat ze vertrouwd, gerespecteerd en gewaardeerd worden. Het is een ruimte waar mensen zich in staat voelen om hun vaardigheden en talenten in te brengen.

4.) Let op de work-life balance

Moedig personeel aan om een work-life balance te hebben. Bedrijven beseffen steeds meer dat werknemers productiever zijn als ze een balans tussen werk en privé hebben. Door personeel aan te moedigen om op een redelijk uur naar huis te gaan en niet in het weekend te werken, kunnen bedrijven meer bevredigende banen creëren. Deze banen leiden tot een hogere mate van betrokkenheid en productiviteit gedurende de werkdag. Daarnaast verlaag je de kans op geestelijke gezondheidsproblemen – zoals overspannenheid of zelfs burn-outs. Beter voorkomen dan genezen is hier zeker op z’n plaats.

5.) Bied personeel beloningen voor prestaties

Overweeg om bonussen of commissies te betalen om gewenst gedrag of gewenste prestaties te stimuleren, maar alleen als het financieel haalbaar is. Het geven van bonussen of commissies aan werknemers is een positieve versterking. De bonus of commissie is geen recht, maar een alternatief voor het geven van een opslag.

Recente blog artikelen